Tijd: 20.00 - 21.00 uur

‘De omgang met grenzen is misschien wel het grote vraagstuk van onze tijd,’ schreef de socioloog Paul Scheffer. ‘Hoe voelt dat dan in de meest persoonlijke en fysieke vorm?’ vroeg Hilde Elbers zich af. Samen met danseres Judit Ruiz Onandi gaat Hilde in een oceanisch duet de uitdaging aan om uit te zoeken hoe we onszelf kunnen behouden en tegelijkertijd kunnen samenvloeien, hoe we kunnen verdwijnen in vorm en vormeloosheid en daar samen in kunnen groeien. Hoe ver kunnen we met elkaar meebewegen? Hoe vloeibaar kan een mens zijn?
Choreografie: Hilde Elbers / Uitvoering: Judit Ruiz Onandi en Hilde Elbers

Repetitor: Sara Wiktorowicz / Stagiair dans/Understudy: Tess Brekelmans
Licht: Ellen Knops / Geluid: Arthur van der Kuip / Kostuum: Hilde Elbers /
Kostuumadvies: Lotte Milder / Dramaturgie: Anne-Marije van den Bersselaar /

Productie: DansBrabant

Hilde Elbers

Hilde Elbers (NL, 1979) studeerde in 2003 af aan de Fontys Dance Academy te Tilburg en danste onder meer voor Conny Janssen, T.r.a.s.h., Itzik Galili en Constanza Macras. De afgelopen jaren maakt en danst ze ook eigen werk. Elbers kenmerkt zich als een eigenzinnige dansmaker die menselijke gedachten, gedrag en gevoelsprocessen met een radicale openheid en op fysiek extreme wijze neerzet. In samenwerking met dansontwikkelaar DansBrabant maakte Elbers eerder The Animated (2014) en A Manual for Walking (2016).

Judit Ruiz Onandi

Judit Ruiz Onandi (ES, 1978) werkt als hedendaags danser en choreografie-assistent van Hilde Elbers, Jelena Kostić, Dario Tortorelli, Krego-Martin Danza en WArd/waRD (Ann Van den Broek). Haar benadering van beweging en het lichaam wordt beïnvloed door een groeiende interesse in de verbinding tussen hoe we de wereld zien en hoe deze beweegt.