Heeft u online een ticket gekocht voor een bezoek aan onze tentoonstelling?
• Tickets dienen uitgeprint te worden.
• Het annuleren van tickets is niet mogelijk. Wijzigingen minimaal 48 uur van tevoren doorgeven. Wijzigingen onder voorbehoud.
• Tickets kunnen niet worden gerestitueerd.
• Kortings- en vriendenpassen worden bij aankomst op geldigheid gecontroleerd.

Informatie over uw bezoek
Print uw tickets uit voordat u naar Marres gaat, of zorg voor een goede afbeelding van de QR-code op uw mobiele telefoon.

Privacy Policy
Als u online toegangskaarten wil aanschaffen vragen wij u om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst te kunnen leveren, denk daarbij aan het toesturen van de kaarten op uw e-mailadres en het opmaken van een factuur. De gegevens worden opgeslagen op (beveiligde) servers en niet verstrekt aan derden. Wij zullen voldoen aan alle toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming en regelgeving.

Ruilen en retourneren van producten
Artikelen (tassen, tshirts en andere producten) kunt u binnen 14 dagen ruilen of retourneren met opgaaf van reden (bv transportbeschadiging of incompleet) en in ongebruikte staat. Indien u uw bestelling via PostNL Pakketservice ontvangen heeft, kunt u het pakket retourneren door het af te geven bij een PostNL servicepunt met vermelding van “retour afzender”.
Wanneer u uw bestelling ontvangen hebt, dient u deze meteen te controleren. Let op dat kleuren enigszins kunnen afwijken van de foto.
Artikelen, die voor retour aangeboden worden, dienen in de originele en gesloten verpakking worden aangeboden. Hierbij is het belangrijk dat de oorspronkelijke verzendsticker zichtbaar is voor de vervoerder. Ook accepteren wij alleen ongewassen retourzendingen en als deze haar, vlek en pluisvrij zijn.
Mochten er nog onduidelijkheden zijn kunt u telefonisch contact met ons opnemen op 043 327 02 07 of per mail info@marres.org