De afgelopen zes weken werkten ruim twintig jongeren uit verschillende achtergronden en culturen aan een gezamenlijk project. Het resultaat is een prachtig online platform, waarmee elke jongere zijn of haar persoonlijke boodschap de wijde wereld in kan sturen. Tijdens Museumnacht gaat Eye-I live!

Peer education
Marres ontwikkelt regelmatig programma’s met jongeren. Uitgangspunt hierbij is peer education, waarbij leerlingen en studenten zelf projecten initieren voor de eigen achterban. Marres biedt een inspirerende omgeving, professionele begeleiding en een veilige setting, waarin jongeren vrijuit kunnen experimenteren. Een voorbeeld van zo’n peer education project is Eye-I.

Eye-I
Eye-I is een online platform voor en door jongeren, waarop in beeld en geluid een persoonlijk verhaal geplaatst kan worden. De deelnemers kozen voor de naam Eye-I als een verwijzing naar de gedachte dat de ogen de spiegels van de ziel zijn. Deze gedachte is ook in het ontwerp van het platform uitgewerkt.

Eye-I is het resultaat van zes zaterdagen intensieve samenwerking tussen vijfentwintig jongeren uit verschillende landen. De groep bevat jongeren van het United World College, Stichting De Vrolijkheid (behorend bij het AZC in Heerlen) en een aantal reguliere middelbare scholen. De input vanuit zulke diverse culturele achtergronden, betekent zowel voor de jongeren als voor Marres een verrijking aan kennis en ervaring.

Eye-I zal tijdens Museumnacht in Marres gepresenteerd worden: de website gaat dan live en is vanaf dat moment toegankelijk voor bezoekers. Na Museumnacht zullen de jonge makers hun platform zelf presenteren op scholen en instellingen.