De senseverter is een fantasiemachine ontworpen door Premium studenten. Studenten van verschillende faculteiten die bij Marres als onderdeel van hun masterstudie een praktijk opdracht uitvoeren. Zij onderzochten het fenomeen synesthesie en de functie van de hersenen. (bijvoorbeeld dat sommige componisten beter muziek noteren met kleur dan met muzieknoten) De studenten bedachten hier en denkbeeldige machine bij waarbij je zelf kunt uitproberen hoe je het ene zintuig kunt transformeren naar het andere.

Uitleg Senseverter: De Senseverter moet je zelf in elkaar zetten. Knip de senseverter uit en vouw deze tot een doosje. Plak deze vast met de plakstrips. Bovenin blijft er een opening. Ga voor een kunstwerk staan. Stop denkbeeldig een zintuig,( een geluid, beeld, beweging,) van het kunstwerk in de opening van de Senseverter. Geef de senseverter een draai en transfer het zintuig tot een andere.

Bijvoorbeeld:
Stop het geluid van de lm in de senseverter en transfer deze tot een smaak Stel jezelf de vraag “Hoe zou het geluid kunnen smaken ?”