{"@context":"https://schema.org","@graph":[{"@type":"WebSite","@id":"https://www.marres.org/#website","url":"https://www.marres.org/","name":"Marres","publisher":{"@id":"https://www.marres.org/#organization"},"potentialAction":{"@type":"SearchAction","target":"https://www.marres.org/?s={search_term_string}","query-input":"required name=search_term_string"}},{"@type":"WebPage","@id":"https://www.marres.org/programmas/22-july-2014-maastricht-cryptonomies-concert-graindelavoix/#webpage","url":"https://www.marres.org/programmas/22-july-2014-maastricht-cryptonomies-concert-graindelavoix/","inLanguage":"nl","name":"Marres Maastricht - Maastricht Cryptonomies concert - Graindelavoix","isPartOf":{"@id":"https://www.marres.org/#website"},"datePublished":"2018-03-28T14:35:26+00:00","dateModified":"2018-06-13T14:23:35+00:00","description":"Video Graindelavoix / Bj\u00f6rn Schmelzer Vanaf woensdag 16 juli ontwikkelt Graindelavoix voor de tentoonstelling Undertones van Marres een klankinstallatie in de crypte van de Sint Servaasbasiliek te Maastricht. Graindelavoix begon in 2000 als een muziekcollectief rond Bj\u00f6rn Schmelzer."}]}

Graindelavoix / Björn Schmelzer
Maastricht Cryptonomies
Vanaf woensdag 16 juli ontwikkelt Graindelavoix voor Undertones een klankinstallatie in de crypte van de Sint Servaasbasiliek. Graindelavoix begon in 2000 als een muziekcollectief rond Björn Schmelzer. Het gezelschap treedt wereldwijd op en wordt geroemd om de wijze waarop zij de Europese muziektradities interpreteren.

Op uitnodiging van Marres strijkt dit bijzondere gezelschap een week lang neer in Maastricht. In de Sint Servaasbasiliek zullen zij werken aan een nieuwe compositie, gebaseerd op de oudste officiegezangen uit de Nederlanden, die gewijd zijn aan Sint Servaas.