Agata Jaworska is dit jaar de curator van de derde editie van Marres Currents, de jaarlijkse tentoonstelling met een selectie van het werk van kunstenaars die dit jaar hun opleiding afronden aan de Academies voor Beeldende Kunst en Vormgeving in de internationale regio rondom Maastricht.

Jaworska doceert aan het Sandberg Instituut, de Design Academy Eindhoven en aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Ze heeft als curator meerdere tentoonstellingen gemaakt. Ze viel met name op met de tentoonstelling In No Particular Order met werk van jonge designers op de Nederlandse Design Week 2014. Voor Marres Currents # 3, vormt Jaworska een team van curatoren met Ina Hollmann, Eva Jäger en Guillemette Legrand, (oud-)studenten van de Design Academy Eindhoven. Jaworska werkte al eerder samen met Hollmann aan de tentoonstelling Sense Nonsense in het Van Abbemuseum en aan Domestic Affairs in coproductie van onder andere Bureau Europa bij PASSAGEN, een grote design manifestatie in Keulen afgelopen januari.

“We zijn geïnteresseerd in hoe jonge kunstenaars zich willen positioneren in de samenleving en in hun ideeën over wat een kunstpraktijk kan zijn”, zegt Jaworska. “Marres Currents biedt de gelegenheid na te denken over opkomende ontwikkelingen in de regio en in bredere discussies met kunstenaars, docenten, verzamelaars, curatoren en het publiek aan te boren.”

Marres Currents # 3 vindt plaats vanaf woensdag 16 december 2015.