Een archeoloog is een kunstenaar die gewapend met een tandenborstel, een centimeter, een schep en een camera lagen afpelt van het verleden. Een kunstenaar is een lagenpeller die gewapend met potlood, kwast, camera en klei archeologie bedrijft. Wil je beleven hoe dat is? Kom dan naar Marres om het verleden zichtbaar te maken, kruip in de huid van de archeoloog en de kunstenaar en beleef gekke en mooie kunstwerken.

Met instrumenten en materialen van archeologen en kunstenaars ga je op avontuur en onderzoek je de kunstwerken bij Marres.

Het beleefdoosje is verkrijgbaar bij de receptie van Marres in de herfstvakantie (14 t/m 29 oktober). Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Een beleefdoosje kost 5 euro. De entree voor kinderen t/m 18 jaar is gratis, ouders betalen 10 euro entree (of MuseumKaart gratis entree).

Inhoud beleef doosje:

1. Het verhaal achter het shirt…
Entree

2. Als stenen konden vertellen…

Irene Kopelman & Giuseppe Licari

3. Onder de grond…

In het ijshuisje achter in de tuin van Marres moet iets worden opgegraven

4. Bekijk het eens op een andere manier…

Gebruik het drakenoog

5. Archeologen gebruiken vaak hun handen om de grond te voelen. Kun jij een ding uit de tuin zoeken en door te voelen het ding beschrijven? Hoe voelt het oppervlakte, zijn er kuilen te voelen, is het zacht?