Marres presenteert op zondag 4 augustus het boek On Gestures of Doing Nothing, door Sander Breure & Witte van Hulzen tijdens de finissage van The Floor is Lava.

On Gestures of Doing Nothing documenteert een performance van het kunstenaarsduo, die plaatsvond op 15 en 16 april 2019 in The Floor is Lava in Marres. De performance werd – samen met de tentoonstelling zelf – gefotografeerd door Petra Stavast. De publicatie is bedacht en ontwikkeld in samenwerking met kunsthistoricus en curator Arnisa Zeqo.

Het boek brengt een selectie van ‘gebaren van nietsdoen’ samen. Het is gebaseerd op een script voor elf performers die staan, leunen, hangen, roken, staren, staren, stoeien met een mobiele telefoon. Rondhangen is iets wat je doet met mensen die je kent. De performers zijn dus mensen met wie de artiesten al eerder hebben samengewerkt, familie en vrienden. Elke acteur was gebonden aan een specifieke kamer en werd in die setting gefotografeerd. Het boek wordt uitgegeven in het Engels.

Zondag 4 augustus, op de laatste dag van de tentoonstelling, start de boekpresentatie om 16.00 uur. We heffen dan samen met het kunstenaarsduo het glas op een succesvolle tentoonstelling en de presentatie van het boek On Gestures of Doing Nothing. Bij aankoop van het boek op die dag wordt deze gesigneerd door de kunstenaars.