Presentatie en live schildering Gijs Frieling

The Painted Bird, een nieuw boek van Valiz en Marres, toont prachtige en afschrikwekkende impressies van Europa. Op 4 juli wordt het boek gepresenteerd in Paradiso. Muralist Gijs Frieling en directeur van Marres Valentijn Byvanck gaan samen met de deelnemende kunstenaars en het publiek in gesprek over het belang van een collectieve verbeelding van Europa.

Waar: Paradiso, kleine zaal
Weteringschans 6-8, Amsterdam
Met: Gijs Frieling en Valentijn Byvanck
Wanneer: 4 juli 2017, 18.00–20.00 uur
Toegang: gratis
Aanmelden: rsvp@valiz.nl

In aanloop naar het programma in Paradiso beschildert kunstenaar Gijs Frieling op maandag 26 juni live de etalage van Boekhandel Athenaeum op het Spui in Amsterdam.

Frieling is bekend om zijn kleurrijke, florale, en op volkskunst gebaseerde voorstellingen, een feest om naar te kijken. Voorbijgangers kunnen de kunstenaar—die zijn glasschildering inspireert op The Painted Bird—in actie zien vanaf +- 11.00 uur. Het resultaat is in ieder geval te bewonderen tot 3 juli. Kom kijken!

Over The Painted Bird:

Dit boek vertelt over de totstandkoming en uitvoering van The Painted Bird, een kolossale muurschildering in Marres in Maastricht. Negentien kunstenaars, geregisseerd door Gijs Frieling, beschilderden voor dit totaalproject alle muren, gangen, het trappenhuis, vloeren en plafonds van het monumentale huis Marres. The Painted Bird toont een reeks prachtige en afschrikwekkende impressies van Europa: bezoekers wandelen door een high-tech supermarkt, een stukje oerbos, een virtuele detentiekamer en een festival in 2050.

The Painted Bird — Dreams and Nightmares of Europe

Regie: Gijs Frieling
Redactie: Valentijn Byvanck
Fotografie: Charlott Markus
Boekontwerp: Kalle Mattsson
240 blz, 24 x 17 cm (staand), gebonden, Engels
ISBN: 978-94-92095-36-7
€ 25,00
Ondersteund door Fonds21, BankGiro Loterij Fonds, en vele genereuze indviduen

Deelnemende kunstenaars:

Marie Aly, Cian-Yu Bai, Kim David Bots, Bonno van Doorn, Gijs Frieling, Natasja Kensmil, Klaas Kloosterboer, Mirthe Klück, Frank Koolen, Fiona Lutjenhuis, Jan van de Pavert, Tanja Ritterbex, Sam Samiee, Charlotte Schleiffert, Derk Thijs, Sarah Verbeek, Helen Verhoeven, Evi Vingerling en Job Wouters