Call for curators Currents #7
Deadline: 4 maart 2019

Voor de zevende editie van Currentsgaan Z33 en Marres op zoek naar een team van curatoren (minimaal 2 personen). Currents is een jaarlijkse groepstentoonstelling met werk van recent afgestudeerde kunstenaars van academies in België, Noordrijn-Westfalen en Zuid-Nederland. De tentoonstelling opent begin januari 2020 bij Z33 en wordt ingebed in een ruimer begeleidingstraject waarin training, netwerk en professionalisering centraal staan.
Met Currents treden Z33 – Huis voor Actuele Kunst in Hasselt en Marres – Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht op als platform voor startende kunstenaars en curatoren, om zo te bouwen aan een grensoverschrijdend netwerk voor kunstenaars, academies en instellingen in deze regio.
Na zes edities is Currents een bewezen platform voor startende kunstenaars en curatoren. De afgelopen jaren hebben 112 kunstenaars van 12 academies werk tentoongesteld, presentaties gegeven en deelgenomen aan workshops. Door hun deelname gaven 15 beloftevolle, internationale curatoren hun carrière een stevige boost.

Vereisten
We zoeken curatoren die:
–       graag met jonge kunstenaars werken,
–       goed zijn in productiewerk,
–       oog hebben voor logistiek en planning,
–       goed kunnen schrijven,
–       in juni en juli 2019 tijd hebben om alle afstudeershows in de Euregio te bezoeken.

Er wordt een honorarium en een vergoeding voor reiskosten voorzien.

Interesse?
Dien je CV en motivatiebrief als team in via apply.Z33.be, voor 4 maart 2019 (deadline: zondag 3 maart 2019 om 23u59).

De gesprekken staan gepland op 27 maart 2019.