Marres heeft Isabel Van Bos (BE) en Evelyn Simons (BE) uitgenodigd als curatoren van Marres Currents #5, waarin werken van kunstenaars afkomstig van academies in Zuid- Nederland, België en Duitsland worden getoond.

Isabel Van Bos

Isabel Van Bos is momenteel coördinator van STRT kit in Antwerpen, dat in samenwerking met Studio Start, AIR Antwerpen, H ART en Kunsthal Extra City Antwerp een internationaal ontwikkelingsplatform biedt voor jonge kunstenaars. Als curator was zij onder andere betrokken bij de groepstentoonstelling The Studio Interrupted (AIR Antwerpen, 2016), Spatial Sublation (WIELS Project Room, 2016) en AudioGuide (Kunsthal Extra City Antwerp, 2016). Van Bos is voor de zomer van 2017 uitgenodigd door Katerina Gregos en de Schwarz foundation voor een residentie in de ruimte Pythagorion, Samos, Griekenland en werkt op het moment aan een publiek programma dat plaatsvindt in de openbare ruimte van Sint-Jans-Molenbeek, Brussel in 2018.

Evelyn Simons

Evelyn Simons is projectcoördinator van CAB, een particulier, non-profit centrum voor hedendaagse kunst in Brussel. Verder werkte ze recent aan Independent Film Screening (Independent HQ en Cinema Galéries Brussel, 2017), een driedaags kunstfilmfestival in samenwerking met galerieën op Independent Brussels 2017 en aan de expositie en publicatie The Language We Use (Artenova, Mechelen, 2016). In 2016 nam Simons deel aan de Beirut Art Residency en in 2014 won ze de Curate Award van Fondazione Prada & Qatar Museums Authority, waarvoor ze momenteel de tentoonstelling Driftwood. Or how we surfaced through currents (juni – juli 2017) voorbereidt in Athene. Van Bos en Simons werkten eerder samen voor de tentoonstelling Onder ons (CIAP Hasselt, 2017) en voor de al eerdergenoemde tentoonstelling AudioGuide.

Marres Currents #5

Marres Currents #5 is de vijfde editie van de jaarlijkse tentoonstelling Marres Currents. Marres nodigt jonge curatoren uit om recent afgestudeerde kunstenaars van kunstacademies in Zuid- Nederland, België en Duitsland te selecteren en een tentoonstelling te maken. Zo treedt Marres op als platform voor startende kunstenaars en curatoren, en draagt hiermee bij aan een internationale infrastructuur voor talentontwikkeling.