The Floor is Lava is een spectaculaire multimedia-installatie die bezoekers onderdompelt in een omgeving van mensgrote sculpturen en geboetseerde portretten. Het is de eerste grote solotentoonstelling van de jonge Nederlandse kunstenaars Sander Breure en Witte van Hulzen. Jij kunt meehelpen die te realiseren!

Voor de realisatie van de tentoonstelling hebben we nog 25.000 euro nodig. En we hebben hele fijne tegenprestaties voor je in petto. Wat dacht je van een door de kunstenaars gesigneerde publicatie over de tentoonstelling? Je kunt ook alvast je toegangskaartje voor de tentoonstelling veilig stellen. Of wat dacht je van kans maken op een werk van Sander Breure en Witte van Hulzen? Kijk voor alle tegenprestaties op www.voordekunst.nl/thefloorislava. Hier kun je ook doneren.

De tentoonstelling

Sander Breure & Witte van Hulzen vullen het huis van Marres met een reeks wonderlijke beelden, met expressieve gezichten en lichamen samengesteld van stokbenen, halve torso’s en hangende lappen. Het zijn toneelspelers op zoek naar een voorstelling. De titel is ontleend aan een kinderspel, maar de lava verwijst ook naar een wereld waarin we de vaste grond onder onze voeten verliezen.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Een van de scènes die Breure & Van Hulzen met hun sculpturen uitbeelden gaat over bingewatchen. De scène toont figuren die onder het flikkerende licht van een enorm beeldscherm hun lichaam parkeren terwijl het hoofd ergens anders is. Letterlijk ergens anders, want in de kamer ernaast staat een kast vol geboetseerde koppen die solliciteren naar een plaats op de bank. Het werk wordt begeleid door een uit televisiegeluiden samengestelde soundtrack.

Voor het maken van de sculpturen werken Sander en Witte wekenlang in ateliers vlakbij Maastricht en in Amsterdam. Voor de huur van de ateliers en de keramiekovens, de expertise van bronsgieters en de bekostiging van materialen, zoals hout, gips, klei en brons, organiseert Marres samen met Sander & Witte deze crowdfunding campagne.

Check bij de tegenprestaties wat wij voor je kunnen betekenen bij een donatie. Bij elke donatie vanaf € 10 wordt uw naam op de dankposter vermeld! We vinden het geweldig als je meedoet!

Sander Breure & Witte van Hulzen

Dit project (The Floor is Lava) is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21.