Project van Educatie & Participatie

Voor de komende tentoonstelling ‘Dreaming Awake’ is Marres een crowdfunding campagne gestart. In het voorjaar van 2018, zal Marres omgetoverd worden tot een tropisch regenwoud geïnspireerd op het Amazonegebied van Brazilië. Het is een tentoonstelling over de tast, waarbij de nadruk ligt op de aanraking van de mens door zijn omgeving.

In samenwerking met Stichting de Vrolijkheid ontwikkelt Marres een programma over natuur- en cultuurbeleving voor en met jongeren afkomstig uit verschillende landen. De jongeren komen vanuit asielzoekers centra, middelbare- en internationale scholen, ze zijn in de leeftijd 14 tot 18 jaar. Vanuit de tentoonstelling ‘Dreaming Awake’, waarbij Marres tot een Braziliaanse  jungle wordt omgebouwd, beantwoorden de jongeren met elkaar de vraag ” hoe ziet mijn droomwereld er uit?” Vervolgens brengen zij deze persoonlijke ervaring van een natuurlijke omgeving tot leven. Hierbij worden zij geholpen door kunstenaars, dansers en musici. Het eindproduct wordt als lesmateriaal aan verschillende scholen in Limburg aangeboden. De jongeren die aan het project meewerken presenteren dit eindproduct zelf.

Het educatie project Dreaming Awake start op 20 januari 2018 en duurt in totaal zeven weken. Het project bestaat uit bijeenkomsten bij Marres op zaterdagen.

Stichting de Vrolijkheid

Stichting de Vrolijkheid investeert met kunst in de ontwikkeling en empowerment van kinderen, jongeren en hun ouders in asielopvangcentra. De Vrolijkheid acht de samenleving verantwoordelijk om jonge mensen in de asielopvang welkom te heten en geeft zelf het voorbeeld door met hen in contact te treden, op gelijkwaardige basis samen te werken en nieuwe verbindingen te leggen. Zo dragen we bij aan de inclusie van jonge azc-bewoners in de Nederlandse samenleving. De Vrolijkheid streeft ernaar het leven in asielzoekerscentra voor jonge bewoners minder schadelijk te maken. Alle kinderen zijn levenskunstenaars. De Vrolijkheid wil jonge azc-bewoners de ruimte bieden dat te blijven, waar zij zich na hun tijd in het azc ook zullen vestigen.

Marres

Marres, huis voor hedendaagse cultuur verkent met tentoonstellingen, lezingen, onderzoek, performances en publicaties de beeldende kunsten in de breedste zin van het woord. Bezoekers worden uitgenodigd om het intieme karakter van het huis en de weergaloze stadstuin van Marres te ontdekken of van een kop koffie of maaltijd bij Marres Kitchen te genieten. Marres organiseert educatieprojecten bij elke tentoonstelling, in samenwerking met jongeren met verschillende achtergronden.

Doneer

Marres organiseert deze crowdfunding campagne om de financiering van het educatieproject mogelijk te maken. Het geld wordt besteed aan vervoer van jongeren van en naar de asielzoekerscentra, het inzetten van kunstenaars, dansers en musici en de materialen die nodig zijn om het eindproduct en lesmateriaal te ontwikkelen.

Tegenprestaties

  • Donatie van €25,- ontvangt u een entreeticket van Dreaming Awake
  • Donatie van €65,- door Basis- en Middelbare scholen ontvangt u een ticket voor een groepsbezoek aan de tentoonstelling

 

Doneren kan hier