Met trots kunnen we melden dat de Dreaming Awake publicatie is gekozen tot één van de beste Nederlandse boekdesigns van 2018! Proficiat aan João Doria voor zijn fantastische werk bij het ontwerpen van het boek en Luiza Mello [Automatica – Produtora de Arte Contemporāna] die het boek samen met Valentijn Byvanck heeft uitgegeven. En veel dank aan Drukkerij Tielen, Colour & Books, Boekbinderij Hexspoor, de kunstenaars, de auteurs en alle deelnemers die zo hard hebben gewerkt om deze publicatie zo mooi te maken.

Marres presenteerde in het voorjaar van 2018 de tentoonstelling Dreaming Awake, een in lagen afgepelde versie van een tropisch regenwoud in het Amazonegebied. Het was een tentoonstelling over de tast, waarbij de nadruk ligt op de aanraking van de mens door zijn omgeving. Klam, vochtig, kleverig, oorverdovend en ademstokkend is het oerwoud de meest invasieve vorm waarin een landschap zich aan ons opdringt. Als je erin verkeert kun je er niet aan ontsnappen. De druk van de omgeving is daarbij zo krachtig en hypnotisch dat het bezoekers in een droomstaat brengt. Het immersieve project is ontwikkeld door de Braziliaanse curator Luiza Mello en directeur van Marres Valentijn Byvanck in samenwerking met de kunstenaars Dominique Gonzalez-Foerster, Daniel Steegmann Mangrané en Luiz Zerbini.

De publicatie Dreaming Awake is  geredigeerd door Luiza Mello, João Doria en Valentijn Byvanck, ontworpen door João Doria en uitgegeven door Automatica en Marres. Het boek is te koop in de online winkel van Marres en aan de receptie, voor een bedrag van 19,90 euro.

Het boek bevat 8 ansichtkaarten met beelden van de tentoonstelling Dreaming Awake bij Marres.

Engels
ISBN/EAN: 978-90-828134-1-8

Foto's: Sem Shayne