{"@context":"https://schema.org","@graph":[{"@type":"WebSite","@id":"https://www.marres.org/#website","url":"https://www.marres.org/","name":"Marres","publisher":{"@id":"https://www.marres.org/#organization"},"potentialAction":{"@type":"SearchAction","target":"https://www.marres.org/?s={search_term_string}","query-input":"required name=search_term_string"}},{"@type":"WebPage","@id":"https://www.marres.org/programmas/eye-i-2/#webpage","url":"https://www.marres.org/programmas/eye-i-2/","inLanguage":"nl","name":"Eye-I — Marres Jongeren project Maastricht","isPartOf":{"@id":"https://www.marres.org/#website"},"datePublished":"2019-04-11T14:20:45+00:00","dateModified":"2019-04-16T10:25:57+00:00","description":"Eye-I, jongeren project georganiseerd door Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht"}]}

Eye-I is een online platform voor en door jongeren, waarop in beeld en geluid een persoonlijk verhaal geplaatst kan worden. De deelnemers kozen voor de naam Eye-I als een verwijzing naar de gedachte dat de ogen de spiegels van de ziel zijn. Deze gedachte is ook in het ontwerp van het platform uitgewerkt.

Eye-I is het resultaat van zes zaterdagen intensieve samenwerking tussen vijfentwintig jongeren uit verschillende landen. De groep bevat jongeren van het United World College, Stichting De Vrolijkheid (behorend bij het AZC in Heerlen) en een aantal reguliere middelbare scholen. De input vanuit zulke diverse culturele achtergronden, betekent zowel voor de jongeren als voor Marres een verrijking aan kennis en ervaring.

Eye-I werd tijdens Museumnacht in Marres gepresenteerd: de website ging dan live en werd vanaf dat moment toegankelijk voor bezoekers. In de komende weken, zullen de jonge makers hun platform zelf presenteren op scholen en instellingen. Klik hier om zelf een kijkje te nemen op Eye-I.

 

Deelnemers:

Ahmed, Carina, Christin, Elle, Elya, Fams, Giulia, Hope, Kelly, Leslie, Mayren, Mohammed,
MOhammed, Muntadher, Ousman, Popcan, Sterre, Synne, Tesnim en Thea

Kunstenaars:
Dagmar van Wersch (performance)
Hanneke van Dongen ( Fotografie)
Manuel Calapez (web development)

Coordinator:
Ilse van Lieshout (Marres)
Moos Pozzo ( Vrolijkheid)
Afsoun (Vrolijkheid)

 

Peer education
Marres ontwikkelt veel programma’s met jongeren. Uitgangspunt hierbij is peer education, waarbij leerlingen en studenten zelf projecten initieren voor de eigen achterban. Marres biedt een inspirerende omgeving, professionele begeleiding en een veilige setting, waarin jongeren vrijuit kunnen experimenteren. Eye-I is hiervan een voorbeeld.