Rondom het bezoek van de legendarische meesterchef Ferran Adrià aan Maastricht zijn een aantal bijzondere activiteiten gepland.

Vrijdag 18 maart

Cook out met 90 kinderen uit Maastricht

Tijd: 18:45 uur – 21:00 uur
Locatie: Stadion Geusselt, Olympiaweg 81, Maastricht
Cookout met 90 kinderen uit verschillende wijken van Maastricht. Doel van het event is het belang van gezonde voeding te benadrukken. Onder leiding van de koks van Kids Kokkerelli maken de kinderen een bijzonder driegangen menu. De meesterchef zal de gerechten proeven. Besloten event.

Zaterdag 19 maart

Signeersessie publicaties Ferran Adrià

Tijd: 12.00uur – 13.00uur
Locatie: Boekhandel Dominicanen Maastricht, Dominicanerkerkstraat 1
De levende culilegende Ferran Adrià is op zaterdag 19 maart van 12.00uur tot 13.00uur te gast bij Boekhandel Dominicanen voor een signeersessie.

Vijf Topchefs koken voor Ferran Adrià

Aanvang: 19.00 uur
Locatie: Augustijnenkerk Maastricht
Vijf topchefs – met samen 9 Michelin sterren – koken voor Ferran Adrià en alle aanwezige gasten. De prijs voor dit diner en exclusieve bezichtiging van de tentoonstelling is 1000 euro per persoon. Reserveren en meer informatie: dinerferranadria@marres.org

Zondag 20 maart

Meet & Greet met Limburgse koks en presentatie publicatie The taste of El Bulli in Maastricht

Tijd: 14:00uur – 16:00uur
Locatie: Château St. Gerlach, Joseph Corneli Allee 1, Valkenburg aan de Geul
Tien Limburgse koks laten bezoekers van Maastricht kennis maken met hun interpretatie van een gerecht van de Catalaanse chef Ferran Adrià. Een uitgave van Maastricht Culinair, het samenwerkingsverband van gerenommeerde restaurateurs, streekproducenten en leveranciers. Besloten event.

In dialogue with Ferran Adrià

Tijd: 18:30uur – 20.30uur
Locatie: Centre Céramique, Avenue Céramique 50, Maastricht
Tickets: Regulier 15,- / Studenten 7,50 UITVERKOCHT!
Adrià was grondlegger van het zogeheten moleculaire koken, ontwikkelde met zijn staf bijna 2000 nieuwe gerechten, evenals een grote hoeveelheid nieuw tafel- en keukengerei, vormen van snijden, mengen, vriezen, mixen. In Centre Céramique vertelt de Catalaanse meesterchef over zijn huidige praktijk en gaat hij in op vragen uit het publiek, dat voor een groot deel uit studenten en talentvolle jonge koks bestaat.