Het fantastische leven van Luis C. Smeets
Doe de Raufbold tour, een stadswandeling vol vertellingen en merkwaardige gebeurtenissen uit het leven van de legendarische Maastrichtse kunstenaar, uitvinder en bon vivant Luis C. Smeets. Gemaaktdoor het kunstcollectief Dier in Bedrijf met Frank Koolen. Ophalen bij de receptie van Marres. Prijs: 10 euro.

Periphery Songs
Maak de wandeling Periphery Songs, een geluidswandeling over het leven van de Hasseltse periferie door kunstenaarscollectief Circumstances. Gratis af te halen in Z33 – huis voor actuele kunst, Zuivelmarkt 33 (Begijnhof), Hasselt.
 
Gids voor de Zintuigen Maastricht
Ontdek Maastricht met een dwarse en associatieve gids die je aardewerkscherven in de architectuur van de stad toont, kijkoefeningen leert op ‘t Vrijthof of laat zien hoe je een muziekstuk van de stad maakt. Samengesteld door Hanne Hagenaars, met bijdragen van o.a. Stefan Cools, Emma Crebolder, Chaim van Luit, Keetje Mans, Cecile Narinx, Kiki Niesten, Toon Teeken, Sanne Vaassen. Prijs 19,90 (ook online te koop).

Senseverter
Geloof je in spoken? Vermijd je nummer 13? Verzin je verhalen rondom onverklaarbare gebeurtenissen? Tijdens de herfstdagen kun je met je familie de tentoonstellingSuperstitionbezoeken.Marres biedt hierbij het zintuiglijke familiespel The Senseverter. Vraag ernaar bij de receptie. Het spel is gratis met entreeticket.