Marres doet mee aan KunstTour 2017

Zaterdag 3, Zondag 4, en Maandag 5 juni

Openingstijden: van 11:00 – 18:00 uur

Entree: gratis!

KunstTour (KT)

Tijdens het pinksterweekend bezet de KunstTour de stad Maastricht; een tour langs en in open ateliers, broedplaatsen, galeries, kunstinstellingen, publieke kunstlocaties en meer. Hét moment in het jaar waarop bijna de gehele kunstketen zich presenteert aan een breed publiek. 24 kunstlocaties met ruim 200 kunstenaars, in binnenstad & buitenwijken, openen tussen 11:00u en 18:00u gratis hun deuren. De KunstTour (KT) is het jaarlijks meerdaagse evenement waarin de hedendaagse kunsten en cross-overs door de gehele stad centraal staan.

Dit jaar met een nieuwe centrale locatie!

Het Radium

Start en Hart van de KunstTour is Het Radium, Lage Frontweg 2A Maastricht.
Het Radium bestaat uit het Vredestein Labgebouw, de Gashouder en het Lage Frontenpark met The ‘No More Boring Art’ Project, KunstTour Safari inschrijving en buitenatelier. Ook vindt u hier Live KT Radioooi.s.m. RTVM, Coffeelovers Publieks Prijs, VideoPower, de infostand, social media wall, bar, catering, busvervoer, buitenterras en meer.

The ‘No More Boring Art’ Project

The ‘No More Boring Art’ Project is een experimentele kunstpresentatie in en rond Het Radium (1ste verdieping Labgebouw) met een verzameling van kunstwerken, installaties, klankkunst, videokunst, nieuwe media, art performances en concerten.

KunstTour focust dit jaar op kunstenaars die niet wachten tot er iets gebeurd, maar zelf op zoek gaan. Die in de lege verlaten ruimtes van Het Radium iets interessants vinden. Het zijn kunstenaars die improviseren, inspelen op het moment en niet bang zijn voor verveling.

 

“I will not make any more boring art”—John Baldessari