Adrià runde jarenlang het beroemdste restaurant ter wereld, elBulli, bij het kleine badplaatsje Rosas op anderhalf uur rijden vanaf Barcelona. Het restaurant was maar zes maanden per jaar open. De rest van de tijd trok de chef zich terug met een paar getrouwen om in een laboratorium nieuwe recepten uit te vinden. Ferran Adrià heeft een revolutie veroorzaakt in de keuken, niet alleen van gerechten, maar ook van de vormgeving van de keuken, kookgerei, menu’s. Iedere vernieuwing ging gepaard met tekeningen, diagrammen en vormexperimenten, waarmee Adrià het vocabulaire van de smaak vertaalde naar het visuele domein. De tentoonstelling waarin al dit werk te zien is, werd ontwikkeld in samenwerking met The Drawing Center (New York), Ferran Adrià en zijn team. De tentoonstelling zal in Europa uitsluitend in Marres worden getoond.

Ferran Adrià: Notes on Creativity is oorspronkelijk samengesteld door The Drawing Center (New York). De tentoonstelling is speciaal aangepast en uitgebreid voor Marres. Bij de tentoonstelling verschijnt de Engelstalige publicatie Ferran Adrià: Notes on Creativity.

Dom Pérignon is partner van Ferran Adrià: Notes on Creativity. Aanvullende ondersteuning is verstrekt door de Provincie Limburg, het Institut Ramon Llull, Acción Cultural Española, AC/E, en Lavazza. Marres wordt gesteund door Connect Limburg, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en het BankGiroLoterijFonds.

Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur ontvangt structurele steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Provincie Limburg en de Gemeente Maastricht.

Contact pers, interviews en beeldmateriaal, kunt u contact opnemen met Immy Willekens – Marketing & Communicatiemanager Marres, immy.willekens@marres.org

Pers over Ferran Adrià: Notes on Creativity

ArtSlant: From Kitchen to Gallery, Ferran Adrià Unpacks the Tools of Creativity – Edo Dijksterhuis

FD: Deze man werkt aan een heuse culinaire grammatica – Edo Dijksterhuis

Landinwaarts: interview Janny van der Heijden en Ferran Adria

">Signeersessie Ferran Adrià in Boekhandel Dominicanen Maastricht