L’Art Pour Elkaar is een een nieuw cultureel festival in Maastricht, waarbij het vertellen van verhalen en de beleving van de stad centraal staan.

Ontwerpers, architecten, kunstenaars leggen veel betekenis in hun werken. Iets dat voor anderen soms moeilijk te begrijpen, ervaren of te lezen is. Door een verhaal te vertellen over het werk, het ontwerp of een uitvoering wordt het eenvoudiger te begrijpen en komt de relatie tussen de amateur en de professional, de kunstenaar en de toeschouwer, de ontwerper en het object én de architect en stad centraal te staan. Verhalen geven betekenis aan de dingen.

Op zaterdag 10 november opent Marres haar deuren open, samen met nog andere kunstenaars, ontwerpers, architecten en ateliers in Maastricht. Die dag kun je de tentoonstelling Superstition gratis bezoeken tussen 11.00 uur en 18.00 uur.

Bureau Europa richt een studio in van waaruit ‘small’, ‘medium’ en ‘large’ rondleidingen door de stad vertrekken. Deze rondleidingen worden gegeven prominente, culturele ambassadeurs zoals wethouder Jim Janssen, Stefan Cools, Guus van Engelshoven en Romy Roelofsen.

Een ander belangrijk ingrediënt van l’Art pour Elkaar vormen de voordrachten op straat, een aantal bijzondere locaties en bij Bureau Europa. Kunstenaar/curator Joep Vossebeld heeft een aantal kunstenaars/ontwerpers benaderd om een speciale interventie te ontwikkelen waarbij een toevallige ontmoeting met een idee centraal staat. Slenter rond en bekijk de werken en performances van: Maarten van den Berg * Miriam Sentler * Pol Veldhuizen * Rod Summers * Cmunz artists * Jet Nuij * Marcel Willems * Herma van den Heuvel * Mattanja Coehoorn * Astrid Verkoijen * Clemens Maassen * Ilona Smeets * Christiane Steffens