Een jaar lang werkt de kunstenaar Levi van Veluw aan The Relativity of Matter, een allesomvattende installatie die beslag legt op een heel gebouw, ruimte of huis. Zodra de deuren sluiten, komen de bezoekers in een wirwar van gangen, deuren, sferen, perspectieven en kleuren, die hen zintuiglijk op de proef stelt. In Marres, de eerste locatie waar dit werk te zien is, wordt 350m2 getransformeerd in een onherkenbaar en atmosferisch droomlandschap. De installatie bevat allerlei elementen uit eerder werk, maar markeert ook een verschuiving in zijn werk van vorm- en materiaalonderzoek naar de donkere thematiek van angst, controleverlies en eenzaamheid. Met The Relativity of Matter presenteert Van Veluw een alomvattende scenografische ervaring die de bezoekers onderdompelt in een wereld van uiteenlopende expressieve vormen.

De tentoonstelling is niet geschikt voor kinderen onder de leeftijd van 8 jaar.

Het werk van Levi van Veluw werd genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2015 en werd verkozen als publieksfavoriet.

De installatie op de Capucijnenstraat 98 staat slechts een gelimiteerd aantal bezoekers tegelijkertijd toe. Daarom moet je reserveren voor een bezoek. Vanaf 1 september is het boekingssysteem toegankelijk voor het grote publiek.

Film Company BIRD maakte een speciale atmosferische film over de installatie The Relativity of Matter. Deze wordt gelanceerd tijdens de tentoonstelling.

Marres hield afgelopen zomer een grote campagne om draagvlak en financiƫle steun te vergroten voor dit ambitieuze project via Voordekunst

De tentoonstelling The Relativity of Matter is mede mogelijk gemaakt met financiƫle steun van Fonds 21, Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve industrie.

Met speciale dank aan Stichting Voordekunst.

Marres ontvangt structurele steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Gemeente Maastricht en de Provincie Limburg.