De workshop Looking and thinking out loud together voor volwassenen neemt de tentoonstelling als uitgangspunt. We beginnen met een wandeling door de tentoonstelling, we denken en praten gezamenlijk over de kunstwerken. Daarna zullen we onze ervaring en ideeën eventueel door middel van tekeningen delen. De tekeningen zullen een plekje krijgen in de tentoonstelling.

Dit evenement vindt plaats op de volgende dagen:

Zondag 8 januari & zondag 15 januari
Tijdstip: 15:00 tot 16:30 uur
Aanmelden kan door een mail te sturen naar marres.currents@marres.org. Vermeld in je mail de datum, met hoeveel personen je komt en de leeftijden. Max. 6 deelnemers per datum. Deelname op vertoon van een geldig entreebewijs (5 euro regulier, MK gratis).

Public Homebase
Public Homebase zou opgevat kunnen worden als bibliotheek, als workshop, als studio, als kunstwerk, als klaslokaal en als performance. Het werk wordt geactiveerd door het publiek, zij zijn van harte welkom in het werk te verblijven, het te verkennen en er aan deel te nemen. Public Homebase omarmt het onstabiele karakter van een work-in-progress en gebruikt de tentoonstelling als een platform dat de voorwaarden van de artistieke productie gezamenlijk probeert te verkennen.

Ties van Dijk ’s installatie her-kadreert de studio praktijk door te bezoekers uit te nodigen om deel te nemen aan het werk. In het werk zullen workshops en evenementen plaatsvinden, studenten van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design zullen in het werk les krijgen, evenals zal het werk een plek zijn om boeken te lezen en kijken naar video’s die diende als inspiratie voor de deelnemende kunstenaars van de tentoonstelling.