Lumiere filmavond:

Documentaire 'el Bulli: Cooking in Progress' over Ferran Adrià

De stijl van topkok Ferran Adrià is avant-garde en experimenteel. Deze documentaire uit 2010 volgt de intense voorbereidingen op een nieuw seizoen in zijn restaurant El Bulli.

Filmhuis Lumiere toont op dinsdag 21 juni om 20.00 uur de documentaire ‘Cooking in Progress’. Valentijn Byvanck, directeur van Marres, verzorgt de inleiding. Kaarten zijn online te koop bij Lumiere

Dinsdag 21 juni
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Filmhuis Lumiere, Bogaardenstraat 40-B, Maastricht
Prijs: normale ticketprijs

Adrià exploiteerde jarenlang het beroemdste restaurant ter wereld, El Bulli, bij het kleine Spaanse badplaatsje Rosas. Het restaurant was maar zes maanden per jaar open. De rest van het jaar trok de chef zich met een paar getrouwen terug om in een laboratorium nieuwe recepten uit te vinden. In het experimenteerproces wordt ieder ingrediënt opnieuw bekeken. Smaak en textuur worden systematisch geanalyseerd: door te koken, roosteren, bakken, stomen, vacuüm zuigen, opbollen, vriesdrogen – en vervolgens te proeven. Het resultaat is een nieuw dertig(!)-gangenmenu, met gerechten als ‘Parmesan Crystal’ en ‘Vanishing Ravioli’. Een menu dat moet verwarren. Dit feit fascineerde regisseur Gereon Wetzel, die zich in deze documentaire richt op het creatieve proces achter de gerechten. De tentoonstelling Ferran Adrià: Notes on Creativity is nog tot en met 3 juli te zien bij Marres.