Van 30 juni tot 9 juli presenteert Marres het nieuwe programma Marres Movements. Marres Movements is een serie performances die gemaakt zijn voor én voortborduren op de huidige expositie The Painted Bird: Dreams and Nightmares of Europe. Het programma voegt bewegende lichamen en muzikale optredens toe aan het panorama van muurschilderingen en soundtrack en creëert hiermee een indrukwekkend podium voor performances, dans en muziek. In de eerste twee weken van juli betreden dansers en performers de tentoonstelling tijdens reguliere openingsuren met geïmproviseerde muziek- en dansstukken en interventies. Ook zal er een muzikale rondleiding door Maastricht plaatsvinden. In de avonden bestaat het programma uit complete voorstellingen.

De performers zijn o.a. beeldend kunstenaar Annika Kappner, choreografen/dansers Dario Tortorelli, Judit Ruiz Onandi en Hilde Elbers, en componisten/muzikanten Hrafnhildur Helgadóttir en Christopher Tignor.

De voorstellingen tijdens reguliere openingstijden zijn toegankelijk met een entreebewijs voor de tentoonstelling The Painted Bird. Voor de avondvoorstellingen zijn aparte tickets verkrijgbaar via de ticketshop.