Massa’s mensen nemen jaarlijks vakantie om te ontspannen, op avontuur te gaan, te genieten, feesten en het hoofd leeg te maken. Ver voorbij een dagje naar het strand biedt de moderne vrijetijdsindustrie ruimtereizen, dating-trips, mindfulness-cruises en milieuvluchten. De meeste vakantiegangers nemen even pauze van hun stressvolle werk. Een enkeling gooit zijn leven definitief om. De meesten komen terug om met frisse moed het werkende leven op te pakken. Vakantie is daarmee een onlosmakelijk onderdeel geworden van onze werkroutine, gekenmerkt door eenzelfde zucht naar zekerheid, lichamelijk comfort en gebrek aan verrassingen.

Marres Tourist Office brengt nieuwe prikkels voor de vakantiegangers: vriendschap aan eenzame zielen, geestkracht aan de behoeftigen en een reboot tegen de vermoeidheid en verveling. Marres Tourist Office biedt een dynamisch vakantieprogramma voor jong en oud. Van dinsdag tot en met zondag kun je vanuit Marres een wandeling maken (op vertoon van een geldig entreebewijs) aan de hand van een audiogids door Frank Koolen. Voor 10 euro p.p. picknick je heerlijk in de tuin op kleden van Kim van Norren of Mike Moonen. Er kan doorlopend met LEGO® stenen gebouwd worden in het werk van Krijn de Koning. In de weekenden breiden we het programma uit met een lezing van Hans Aarsman, performance met en door de dichter Wiel Kusters, een zintuiglijke ontmoeting met het werk van Doina Kraal, live radio uitzendingen door Ja Ja Ja Nee Nee en een ontspannen dj-set door Mike Moonen

Een tentoonstelling met werk van Hans Aarsman, Maarten Bel, Teresa Cos, Roger Cremers, Anna Frijstein i.s.m. Nicola Godman, Ja Ja Ja Nee Nee Nee radio, Krijn de Koning, Frank Koolen i.s.m. Dier In Bedrijf, Doina Kraal, Wiel Kusters, Mike Moonen, Claudia Sola, Derk Thijs en Anneke Walvoort. Marres Tourist Office is samengesteld door Yvonne Grootenboer.

luister naar Marres Radio en Marres Soundcloud

 

Weekendprogramma

In de weekenden heeft Marres een uitgebreid programma met performances:

Zaterdag 13 augustus

13:00 – 14:00 uur Ja Ja Ja Nee Nee Nee Radio (NL)
14:00 – 15:00 uur Hans Aarsman
15:00 – 16:00 uur Ja Ja Ja Nee Nee Nee Radio (NL)
16:00 – 17:00 uur Hans Aarsman

Zondag 14 augustus

13:00 – 14:00 uur Ja Ja Ja Nee Nee Nee Radio (EN)
14:00 – 15:00 uur Hans Aarsman
15:00 – 16:00 uur DJ-Set door Mike Moonen & Simone Schuffelen

Zaterdag 20 augustus

13.00 – 14.00 Wiel Kusters
14.30 – 15.30 Joost Prinsen
16.00 – 17.00 Anneke Brassinga

Zondag 21 augustus

13.00 – 14.00 Joost Prinsen
14.30 – 15.30 Ben van Melick
16.00 – 17.00 Wiel Kusters

Zaterdag 27 augustus

13:00 – 17:00 uur Ja Ja Ja Nee Nee Nee Radio

Zondag 28 augustus

13:00 – 17:00 uur Ja Ja Ja Nee Nee Nee Radio

Ja Ja Ja Nee Nee Nee radio gaat op vakantie

Live radio vanuit Marres Tourist Office door online radio station Ja Ja Ja Nee Nee Nee, kunstenaar Mike Moonen en vele gasten. Kun je voor even naar een andere plek reizen in geluid? Wat is de waarde van verveling? Hoe klinkt de zomer? Tijdens Ja Ja Ja Nee Nee Nee gaat op vakantie hoor je kunstenaars, toeristen en geluiden – van heel lokaal tot aan de andere kant van de wereld – die je meenemen op reis, niet door te kijken, maar door te luisteren.

De live uitzendingen zijn door publiek bij te wonen in Marres en worden uitgezonden via jajajaneeneenee.com en mixcloud.com/marres. Achteraf kun je ook naar de radio luisteren in de tentoonstelling, of online, mocht je deze zomer niet in de buurt zijn.
Beluister hier live de uitzending op zaterdag 27 en zondag 28 augustus:

Disclaimer: Kinderen tot 12 jaar dienen onder toezicht de tentoonstelling te bezichtigen.

Met dank aan

Touche-à-Tout (2014-2016) van Doina Kraal is mede mogelijk gemaakt door Het Gieskes-Strijbis Fonds, Het Mondriaan Fonds, Het Amsterdams Fonds voor de Kunst, en sponsoring door forte_forte and Lejan.

Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur ontvangt structurele steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Provincie Limburg en de Gemeente Maastricht.