Kunstenaars uit The Unwritten onthullen de bronnen waaruit hun werk is ontstaan. Op woensdagavond 12 november is Annie Kevans te gast in Marres.

Programma 19:00 – Deur open / Bezoek ‘The Unwritten’
20:30 – Start Artist Talk Annie Kevans
21:45 – Einde

Toegang € 5,- Toegang voor studenten gratis

Wil je samen met ons eten in Marres Kitchen?

Schuif dan aan voor de prijs van € 30,- inclusief drank. (Het diner start om 18:00).
NB: Reserveren voor de maaltijd via Renée Roukens is verplicht in verband met het beperkte aantal plaatsen.

Over de kunstenaar:

In haar werk onderzoekt Kevans vaak de geconstrueerde identiteit van bekende individuen, zoals die van (kind)beroemd­ heden of maîtresses van Amerikaanse presidenten. Voor deze serie portretten bestudeerde ze jeugdfoto’s en ander archiefmateriaal van beruchte dictators van de 20e eeuw. Haar spel met het geïdealiseerde beeltenis van het onschuldige kind, dat sinds de Victoriaanse tijd altijd met grote ogen en volle wangen wordt afgebeeld, plaatst de kijker in een twee­ strijd. Gelooft hij in de onschuld van het kind, of ziet hij het portret als façade voor de wreedheid van de volwassene die achter het portret schuilgaat?

Annie Kevans (Frankrijk, 1972) werkt en woont in Londen. Haar schilderijen tonen haar interesse in macht, manipulatie en de rol van het individu. Sinds haar afstuderen aan de Central St. Martins School of Art & Design Londen in 2004, heeft Kevans ver- schillende solotentoonstellingen gehad in New York, Londen en Wenen.

Annie Kevans, Boys, 2004. Courtesy Saatchi Gallery, London. Photo: Gert Jan van Rooij.