17.500 m² art, drinks, bites & beats – 1 afterparty

Vrijdag 7 april 2017 is het eindelijk weer zover: Museumnacht Maastricht! Na het grote succes van de eerste editie openen dit jaar maar liefst 13 Maastrichtse art venues hun deuren van 20.00 tot 01.00 uur! Met één ticket kun je een avond lang genieten van alle excentrieke hedendaagse kunstuitingen, waardevolle historische artefacten, mind-blowing performances, opmerkelijke bodemschatten, cutting edge video-art en muzikale tunes die de stad Maastricht te bieden heeft.

Bigger, better, bolder & brighter

Naast de vaste exposities word je dit jaar verrast met een spraakmakend programma vol performances, workshops, artists’ talks, exclusieve rondleidingen, previews, drankjes, bites & beats. Van dj-tunes, Zuid-Koreaans jazz en een carnavalsband tot poetry slam en de vocals van Elvis. Van de Intensive care en een bonte avond met showhonden en soft porno in een geschilderd Europees Universum tot a Passion for Taschen, Things that go Bump en volop leven in de bierbrouwerij.

Museumnacht Maastricht belooft wederom jouw avondje uit tot ware kunst te verheffen! Lopen is de beste manier. Fietsen is ook goed. Zelfs joggen kan. Maar er rijden ook vier speciale hop-on hop-off Museumnacht-bussen en deze brengen je niet alleen gratis van A naar B, maar zorgen ook al voor de nodige beleving…. En niet getreurd als je cultuurhonger om 01.00 uur nog niet gestild is, want Muziekgieterij zorgt voor een spraakmakend dit-wil-en-mag-je-niet-missen afterparty tot 05.00 uur! Het volledige programma zal zo spoedig mogelijk online verschijnen.

Vanaf 1 februari 2017 zijn de tickets ook te koop bij de voorverkoopadressen: Bonnefantenmuseum, Centre Céramique, Boekhandel Dominicanen en Museum aan het Vrijthof.

Art Unites

Peggy van Sebillen, Voorzitter Stichting Museumnacht Maastricht: “In een tijd waar verdeeldheid lijkt te overheersen, maar ook een jaar waar 25 jaar Verdrag van Maastricht wordt gevierd en 75 jaar geleden door oorlog De Nachtwacht van Rembrandt voor een veilige haven neerstreek in de grotten van Maastricht, is kunst een taal die door velen wordt begrepen, wordt omarmd en als geen ander kan verbinden. Voor jong en oud, voor cultuurliefhebbers en levensgenieters, voor wereldse Maastrichtenaren en grenzeloze Europeanen, voor vroege nachtvogels en de tot-in-de-late-uurtjes-dansers. Van Chinees spektakel en Maastrichtse kunstschatten tot Europese primeurs, en van Elvis’ open podium tot leven in de bierbrouwerij: Art Unites tijdens Museumnacht Maastricht.

Dit jaar mogen we tevens vier nieuwe art venues verwelkomen: Muziekgieterij, Lumière Cinema, Brouwerij Bosch en Museum Sjoen Limburg. Een nóg rijker aanbod, vandaar dat we ook besloten hebben om de Museumnacht een uur te verlengen. We dragen hiermee ons steentje bij aan de speciale programmering tijdens de Nationale Museumweek (3 t/m 9 april 2017) en laten zo gezamenlijk onze museumschatten, hét goud van Maastricht, ook ‘s nachts stralen!”

En nog een keer!

Je polsbandje kan na Museumnacht Maastricht ingeruild worden voor één gratis herhaalbezoek! Vergeet dus niet je polsbandje na afloop te bewaren. Aan je pols of afgeknipt, dat maakt niet uit. Lever het in bij de kassa van één van de deelnemende art venues (m.u.v. Muziekgieterij) en je kan gratis naar binnen. Dit aanbod is geldig t/m 30 april 2017.