Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om geen kunst te kunnen bekijken? Met deze auditieve collectie ontdekken we kunstwerken met al onze zintuigen behalve zicht. Hoe ervaar jij kunst zonder deze te kunnen zien?

De Onzichtbare Collectie  is een verzameling audiobeschrijvingen van visuele kunstwerken, verteld door verschillende kunstkenners, zoals Peter Vandermeersch, Dirk van Weelden, Valentijn Byvanck, Charles Esche, Zeger Reyers en Wim Pijbes. Iedere spreker heeft zelf een kunstwerk geselecteerd en spreekt over een persoonlijke ervaring. Wat voelen, ruiken, fantaseren of horen zij als ze aan dit kunstwerk denken? Luister naar de podcasts en ervaar de kunstwerken in het donker. Sluit je ogen en sta open voor deze unieke kunstervaring!

De Onzichtbare Collectie werd tijdens de Museumnacht Amsterdam in 2018 gelanceerd door Mediamatic. In 2019 sluit Marres zich aan als partner van dit project.

Transformeer je eigen woonkamer tot een museum waar je naar mooiste kunstwerken luistert. Deze collectie is een doorgaand project en de collectie blijft groeien.

 

 

De Onzichtbare Collectie is een gezamenlijk project van Mediamatic en Marres.