In Poets of Beijing wordt het werk van 14 kunstenaars tentoongesteld. Dankzij de economische groei van Beijing is een snel opkomende kunstmarkt opgebloeid die veel jonge kunstenaars aantrekt. Deze jonge artiesten worden vaak gezien als een exponent van een nieuwe lichting kunstenaars, de zogenoemde post-’80-generatie. In plaats van hun relatie met het westen uit te drukken, zoals eerdere generaties Chinese kunstenaars voor hen deden, verkent deze post-’80-generatie de kunst en de maatschappij op een introspectieve en onafhankelijke manier. Binnen dit kader maken zij compleet andere keuzes. De tarwe in de muurschilderingen van Yan Bing roept herinneringen op aan de gele aarde van het platteland van de provincie Gansu, zijn geboortegrond. Chen Youtong, een bioloog uit Guangzhou, transformeerde zijn atelier tot een kruising tussen een werkplaats en een laboratorium waar hij de levenscyclus van microben bestudeert. Kunniao is redacteur bij een tijdschrift en een erkend dichter. Lin Ke is een van de meest productieve internetkunstenaars in China.

 

Ha Nisi, The strategy of grids, 2015

Deelnemende kunstenaars: Liu Chengrui, Han Wuzhou, Zhao Yao, Bu Yunjun, Zhang Zhenyu, Yan Bing, Kun Niao, Wang Yuyang, Lin Ke, Chen Youtong, Wang Haiyang, Ha Nisi, Wang Liwei en Zhang Muchen.

Pers

Met dank aan

Poets of Beijing is gerealiseerd door Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in samenwerking met China International Cultural Association (CICA) en DutchCulture.

Marres ontvangt structurele steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Gemeente Maastricht en de Provincie Limburg.