Katja Gruijters is Nederlands eerste Food Designer. Al tijdens haar studie aan de Design Academy was eten voor haar de manier om beeldend mee te communiceren. Ruim 15 jaar later kan Katja zich expert in het vak noemen en heeft ze tal van foodconcepten uitgewerkt voor bedrijven in de voedsel industrie, retail, en food service. Ook toonaangevende Nederlandse en internationale musea hebben haar werk tentoongesteld zoals het Stedelijk Museum in Amsterdam, Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, NEMO and the Museum of Arts & Design in New York.

Voor de Winter Anti Depression Show in Marres heeft zij een kamer ingericht waarin zij bezoekers kennis laat maken met het Sint Janskruid. Van dit kruid is al eeuwenlang bekend dat het een positief effect heeft op de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Katja Gruijters ontwikkelde diverse producten op basis van St. Janskruid, zoals thee, siroop, snoepjes, tinctuur, massageolie, etc. Drie koppen thee van St. Janskruid gedurende drie weken zouden de winterdepressie verzachten. Deze producten zijn ook te koop bij Marres.

In deze lezing spreekt Katja Gruijters over haar werk als food designer, haar onderzoek naar het effect van St. Janskruid en de ontwikkeling van producten op basis van het kruid.

Programma

18:00
Korte tour in de Winter Anti Depression Show

18:30
Lezing door Katja Gruijters

19:00
Diner in Marres Kitchen

20:00
Korte tour in de Winter Anti Depression Show