Performance: The National Anthems Of The World, Sanne Vaassen

17:00 uur

Sanne verandert echte slakken in toegewijde componisten! De levende tuinslakken herinterpreteren de muzikale arrangementen van nationale volksliederen door het eten van de papieren bladmuziek. Zo wissen ze notaties en voegen ze noten toe in de vorm van hun uitwerpselen. Maandag om 05:00 zal een verrassende compositie live worden uitgevoerd door klassieke musici in de setting van Marres Kitchen. Sanne Vaassen is één van de kunstenaar in de komende tentoonstelling Intimacy/Chambres d’Amis.

En borrel

Tussen 16:00 en 18:00 uur ben je van harte welkom voor de borrel waarmee we het pinksterweekend van KunstTour afsluiten. We bereiden speciaal een paar flessen eeuwenoude Gembercitroenlimonade voor, die we zowel mét als zonder alcohol aanbieden. Dit is in de geest van de springlevende ‘gouden oude’ waarden van de tentoonstelling Adam, Eve & the Devil. Deze drank zal de energie geven om aansluitend nog een bezoek te brengen aan het evenement van KunstTour’s Publieksprijs om de hoek van Marres bij Intro in situ (Capucijnengang 12) om 18:00 uur.

KunstTour

23.5.2015 – 25.5.2015

In de tentoonstelling Adam, Eve & the Devil zijn kunstwerken te vinden, die in een andere context goed zouden zijn voor de sloop of de glasbak. Mooi, want dit jaar is de titel van de KunstTour ‘Is dit Kunst of kan het weg?’. Ons team onder leiding van curator Ardi Poels legt je dit pinksterweekend graag uit waarom we het wel waardevol vinden. Marres is één van de tips van KunstTour, een meerdaags en jaarlijks terugkerend Euregionaal kunstevenement in Maastricht. Het initiatief van ART2Connect slaagt er steevast in veel mensen te bewegen het culturele aanbod te bezoeken. Tijdens KunstTour op 23, 24 en 25 mei is de toegang tot Adam, Eve & the Devil gratis en zijn er doorlopend rondleidingen om bij aan te sluiten.