Datum: 19 april
Tijdstip: 19:00 – 21:00 uur
Met: Sara Wookey
Locatie: Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur
Taal: Engels gesproken

Beweging is het primaire zintuig waarmee we onze omgeving verkennen en er betekenis aan geven. Gebruikmakend van haar uitgebreide ervaring leidt de Amerikaanse choreograaf Sara Wookey een conversatie over de manieren waarop dansers en choreografen nieuwe perspectieven kunnen bieden op ruimte en beweging. Wookeys presentatie is gewijd aan museale ervaring en de aspecten van de sociale en ruimtelijke condities in het museum, die zij in haar werk onderzoekt en op de proef stelt. Ook zal zij een beleving-bewegingsoefening doen.

 

Biografie

Sara Wookey (1972) is een danseres en choreografe die in Londen woont en werkt. Ze is directeur van Wookey Works, een onderneming die creatieve diensten aanbiedt in samenwerking met culturele organisaties, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Wookey Works creëert platforms voor uitwisseling en interactie tussen kunstenaars, instellingen en culturele organisaties in het Verenigd Koninkrijk en de VS, met als missie een bijdrage te leveren aan het culturele landschap en om dans te promoten. Wookey schrijft ook over economie, arbeid en waarde in de kunstsector. Ze is oprichter en directeur van reDANCE.

Wat is Training the Senses?

Kennis wordt niet alleen visueel op school verworven, via taal en lesboeken. We leren met al onze zintuigen, door middel van luisteren, proeven, ruiken en aanraken – en zelfs door onze intuïtie te gebruiken. In Training the Senses verkennen en ontdekken deelnemers een nieuw vocabulaire voor al hun zintuigen en nieuwe manieren om ervaring te delen en kennis te verwerven. Training the Senses is een doorlopende serie van Marres, waarbij een indeling tussen de sprekers/performance en het publiek wordt vermeden. Iedereen is welkom om mee te doen.

2019

2018

2017

2016