Datum: 29 mei
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Met: Katja Gruijters & ArtEZ Product Design Arnhem
Locatie: De Brandweer
Taal: Engels gesproken

Kunnen we de grenzen van de smaak overschrijden?

In deze sessie verkennen we via een reeks vragen de associaties en grenzen van onze zintuigelijke wereld. Hoe slaan we zintuigelijke indrukken op in ons geheugen? Wat betekent zoiets als een zintuigelijke overdaad? Prikkelen seks en eten ons op dezelfde manier?

Onder supervisie van food designer Katja Gruijters, behandelen studenten van ArtEZ Product Design Arnhem deze vragen in een verrassende hands-on avond vol zintuigelijke ervaringen.

 

Biografie

Katja Gruijters

Na haar studie aan de Design Academy Eindhoven besloot Katja Gruijters zich te specialiseren in food and drink design. Sinds 2001 werkt ze in haar eigen studio in Amsterdam, waar ze experimenten, concepten en producten op het gebied van voeding ontwerpt. Katja maakt gebruik van langetermijntrends die voortkomen uit menselijke verlangens. Ze ontwikkelde projecten voor bedrijven in Nederland en daarbuiten – Iglo Mora, Albron PP, RBV Leaf, Heinz, Seafood Partners, Sara Lee DE, Riedel Drinks, De Bijenkorf, Sorbo, Unipro en Servex. Katja Gruijters ontwikkelde een nieuw lesprogramma, Food Design and Innovation, aan HAS Hogeschool, Den Bosch. Daarnaast schrijft zij een maandelijkse column over haar visie op food design in Food Magazine, een vaktijdschrift voor de Nederlandse voedingsindustrie.

Foto: Rob van Hoorn

Wat is Training the Senses?

Kennis wordt niet alleen visueel op school verworven, via taal en lesboeken. We leren met al onze zintuigen, door middel van luisteren, proeven, ruiken en aanraken – en zelfs door onze intuïtie te gebruiken. In Training the Senses verkennen en ontdekken deelnemers een nieuw vocabulaire voor al hun zintuigen en nieuwe manieren om ervaring te delen en kennis te verwerven. Training the Senses is een doorlopende serie van Marres, waarbij een indeling tussen de sprekers/performance en het publiek wordt vermeden. Iedereen is welkom om mee te doen.

2019

2018

2017

2016