NOTE: Tijdens het event wordt gefotografeerd en gefilmd voor een korte registratie. Indien u buiten beeld wenst te blijven, kunt u dit melden bij aankomst.

Datum: 14 november
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Met: Espen Sommer Eide, Marie Kvien Brunvoll, Martin Taxt
Locatie: Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur
Entree: regulier 5 euro, student 2,50 euro
Taal: Engels gesproken

Building Music

Geïnspireerd door de roman The Waves van Virginia Woolf, maakt de Noorse componist Espen Sommer Eide een gelijknamig ruimtelijk muziekalbum voor Marres dat zowel in het huis zal ‘leven’ tijdens de tentoonstelling, als op vinyl verkrijgbaar is. In het voorafgaande jaar aan de opening van The Waves, tussen de lopende tentoonstellingen door, zijn in de verschillende ruimtes van het huis van Marres nachtelijke optredens opgenomen in samenwerking met de stem Mari Kvien Brunvoll en Martin Taxt op microtonale tuba. Eide componeert met deze opnames een serie werken die elkaar opvolgen in de ruimte en zowel apart als gezamenlijk te beluisteren zijn.

In deze Training The Senses sessie nemen Sommer Eide, Kvien Brunvoll en Taxt je mee door het gehele totstandkoming van de tentoonstelling. Een exclusieve rondleiding door de artiesten zelf!

Wat is Training the Senses?

Kennis wordt niet alleen visueel op school verworven, via taal en lesboeken. We leren met al onze zintuigen, door middel van luisteren, proeven, ruiken en aanraken – en zelfs door onze intuïtie te gebruiken. In Training the Senses verkennen en ontdekken deelnemers een nieuw vocabulaire voor al hun zintuigen en nieuwe manieren om ervaring te delen en kennis te verwerven. Training the Senses is een doorlopende serie van Marres, waarbij een indeling tussen de sprekers/performance en het publiek wordt vermeden. Iedereen is welkom om mee te doen.

Training the Senses is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Overvoorde – Gordon Stichting / het Pauwhof Fonds.

2019

2018

2017

2016