Datum: 1 mei
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Met: Sander Breure  & Witte van Hulzen
Locatie: Breulingstraat 18, 6211 SC Maastricht
Workshop – Max deelnemers: 35

Het Theater van het Alledaagse
Wat is een alledaagse ervaring? Kunnen we het bevatten, in tekst of theater? Het kunstenaarsduo Sander Breure en Witte van Hulzen nemen deelnemers mee in de voorstelling How can we know the dancer from the dance? die ze maakten op Utrecht Centraal. In deze presentatie trainen ze de deelnemers om zelf gedetailleerde observaties van alledaagse handelingen en gebeurtenissen te maken. De resultaten van deze observaties, in tekst, video en voorstellingen, worden na afloop met elkaar gedeeld.

 

Biografie

Sander Breure en Witte van Hulzen

Sander Breure en Witte van Hulzen wonen en werken beide in Amsterdam. Breure studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium, Den Haag, en Van Hulzen behaalde zijn diploma bij ArtEZ in Arnhem. Hun multidisciplinaire praktijk is gebaseerd op onderzoek naar de lichaamstaal en de interpretatie ervan. Hun werk was te zien in solo- en groepspresentaties in binnen- en buitenland, waaronder MACBA Barcelona en Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam in 2018, Centraal Museum Utrecht in 2017, Contour 7, de biënnale voor het bewegende beeld, Mechelen, in 2015 en het Stedelijk Museum Amsterdam in 2014. Ze waren residents bij CCA Zamek Ujazdowski, Warschau in 2015; bij de Foundation of the Arts NYFA, New York in 2012; bij Hangar in Barcelona, ​​2010; en Platform Garanti in Istanbul, 2009. In 2016 en 2017 namen ze deel aan het residentieprogramma van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten, Amsterdam. Hun werk werd bekroond met de Charlotte Köhlerprize in 2018, de hoofdprijs op het Seoul New Media Festival in 2016, de René Coelho-prijs en de TENT Academy Award in 2009. Ze worden vertegenwoordigd door Tegenboschvanvreden, Amsterdam.

 

Hieronder een impressie van de Training the Senses avond:

Foto: Rob van Hoorn

Wat is Training the Senses?

Kennis wordt niet alleen visueel op school verworven, via taal en lesboeken. We leren met al onze zintuigen, door middel van luisteren, proeven, ruiken en aanraken – en zelfs door onze intuïtie te gebruiken. In Training the Senses verkennen en ontdekken deelnemers een nieuw vocabulaire voor al hun zintuigen en nieuwe manieren om ervaring te delen en kennis te verwerven. Training the Senses is een doorlopende serie van Marres, waarbij een indeling tussen de sprekers/performance en het publiek wordt vermeden. Iedereen is welkom om mee te doen.

Het Training the Senses programma van Marres wordt financieel ondersteund door de Overvoorde Gordon Stichting – Pauwhof Fonds.

2019

2018

2017

2016