NOTE: Tijdens het event wordt gefotografeerd en gefilmd voor een korte registratie. Indien u buiten beeld wenst te blijven, kunt u dit melden bij aankomst.

Datum: 23 oktober
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Met: Klara Ravat, Anna D’Errico
Locatie: De Brandweer
Entree: regulier is 5 euro, student is 2,50 euro
Taal: Engels gesproken

Smell Dating

We zijn ons er niet altijd van bewust, maar de rol van onze reukorganen is cruciaal bij het maken van grote beslissingen. Geur vertelt ons welk eten goed of slecht is en waarschuwt ons voor giftige gassen, maar het helpt ons ook bij het kiezen van onze geliefdes. In deze Training The Senses sessie Smell Dating, onderzoeken we lichaamsgeuren. Na een intensieve aerobic oefening worden deze in glazen potjes verzameld, genummerd en doorgegeven om zo iedereen de kans te geven zijn of haar ideale match te vinden.

Wat er na deze Training The Senses sessie gebeurt, ligt helemaal bij jou…

Ondertussen converseren de deelnemers met geurkunstenares Klara Ravat en neurologe Anna D’Errico over de aantrekkingskracht van lichaamsgeuren en de relatie tussen ons brein, onze neus en ons hormonale systeem.

Wat is Training the Senses?

Kennis wordt niet alleen visueel op school verworven, via taal en lesboeken. We leren met al onze zintuigen, door middel van luisteren, proeven, ruiken en aanraken – en zelfs door onze intuïtie te gebruiken. In Training the Senses verkennen en ontdekken deelnemers een nieuw vocabulaire voor al hun zintuigen en nieuwe manieren om ervaring te delen en kennis te verwerven. Training the Senses is een doorlopende serie van Marres, waarbij een indeling tussen de sprekers/performance en het publiek wordt vermeden. Iedereen is welkom om mee te doen.

Training the Senses is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Overvoorde – Gordon Stichting / het Pauwhof Fonds.

2019

2018

2017

2016