Vacature | Organisatie: Marres Huis voor Hedendaagse Cultuur | Functie: Productieleider | Plaats: Maastricht | Omvang: 24 uur | Sluitingsdatum: 4.06.2018

Marres is een internationale instelling voor hedendaagse cultuur, gevestigd in Maastricht, in een sfeervol huis met een prachtige tuin en een geweldig restaurant. Sinds 1998 verkent Marres de ontwikkelingen in de hedendaagse kunst en presenteert deze door middel van tentoonstellingen, lezingen, performances en projecten. Momenteel wijdt Marres haar programma aan de zintuigen, en werkt met beeldend kunstenaars, maar ook met muzikanten, vormgevers, koks, dansers en theatermakers.

Marres zoekt op korte termijn een:

Productieleider (m/v)

24 uur per week

Omschrijving

Als productieleider ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding, planning en realisatie van tentoonstellingen. Je bent in staat om een productionele, financiële en technische vertaling te maken van artistieke plannen van kunstenaars en curatoren.

Profiel

We zoeken een enthousiaste doener die affiniteit heeft met het programma van Marres en het kunstenveld. We verwachten van een productieleider dat hij/zij de opbouw van een tentoonstelling goed kan voorbereiden en begeleiden, een zorgvuldige administratie voert en flexibel en stressbestendig is, ook tijdens piekbelasting. Hij/zij dient verder initiatiefrijk te zijn, de Nederlandse en Engelse taal te beheersen, representatief te zijn en het prettig te vinden om deel uit te maken van een team. We denken hierbij aan iemand die behendig is met computerprogramma’s met minimaal HBO denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie. Een goed netwerk in Zuid-Limburg en woonachtig in Maastricht of omgeving verdient aanbeveling.

Kenmerken

Marres biedt een gevarieerd takenpakket en een informele werksfeer in een klein en gemotiveerd team. Je wordt onderdeel van een nationaal en internationaal netwerk in de beeldende kunst. Er is ruimte voor eigen initiatief.

Werkzaamheden

·      Opstellen van productie planningen inclusief de begrotingen
·      Zorg dragen voor de voorbereiding, realisatie en afronding van tentoonstellingen en andere activiteiten.
·      Leidinggeven aan een uitvoerend team van art handlers en technici.
·      Zorgen voor een goede afstemming van activiteiten en resultaten met en tussen projectdeelnemers, derden en de rest van de organisatie.
·      Plannen, regelen, begeleiden van, toezien op en bewaken van de uitvoering van kunsttransporten.
·      Behandelen van bruiklenen en verzorgen van de contractuele, verzekeringstechnische en douaneformaliteiten en de administratieve afhandeling.
·      Inplannen en begeleiden van het installeren van kunstwerken op locatie.
·      Registreren van kunstwerken en coördineren fotografie.
·      Zorg dragen voor de financiële afhandeling van projecten en tentoonstellingen.

Contact

Heb je interesse? Stuur dan vòòr maandag 4 juni a.s. een motivatiebrief en CV naar personeel@marres.org.

Vragen over de vacature? Neem contact op met Immy Willekens +31(0)43 327 02 07  (di t/m vr). Gesprekken zullen plaatsvinden op 14 en 20 juni.