Marres zoekt de mooiste vakantieherinneringen

Stoned op de Machu Picchu bij zonsopgang, je eerste kus op de camping in Zuid-Frankrijk, zwemmen in een rivier tussen de bergen in Agadir, smoorverliefd worden op een terras in Lissabon, de Rinjani vulkaan beklimmen in Indonesië of voor het eerst alleen met de trein logeren bij je tante in Den Helder.

Marres is op zoek naar jouw allermooiste vakantieherinnering. Je kunt je herinnering opschrijven in een verhaal of misschien verwoord je het liever in een gedicht. Of staat die herinnering je nog helder voor de geest en teken je hem liever? Misschien heb je nog wel een 8mm film liggen waardoor we jouw herinnering kunnen herbeleven. Een lied? Dat mag natuurlijk ook.

Mail je herinnering vòòr 31 juli naar: zomer@marres.org

Wat kun je winnen? Marres geeft in samenwerking met Kaboom Hotel, Kruisherenhotel, Hotel The Dutch en Hotel Trash Deluxe vier hotelovernachtingen weg voor 2 personen. En natuurlijk krijg je gratis toegang tot Marres Tourist Office. De winnaars worden bekendgemaakt op donderdag 4 augustus.

De winnaars worden gekozen door een onfhankelijke jury.

Marres Tourist Office

Marres verandert deze zomer in een Tourist Office van 13 augustus tot en met 4 september.

Kom deze zomer bij Marres op vakantie, zonder de stress van koffers pakken en vluchten boeken. Nu het woord toerist zelfs door VVV’s niet meer in de mond wordt genomen, de eerste ruimtereizen aan particulieren wordt aangeboden, mensen flex (oftewel altijd en nooit) werken, en masse naar mindfullness gaan om innerlijke rust te vinden, reisbureaus zelf al aangeven hoe vervuilend het reisje is dat je bij hen boekt, en talloze mensen in de wereld genoodzaakt zijn om hun heil elders te zoeken heeft vakantie, er even tussen uit, opladen en zelfs ‘reizen’ minder dan ooit tevoren een eenduidige betekenis. Een bron waar Marres een frisse duik in neemt.

Als tijdelijk vakantiebureau biedt Marres een drie weken durende zomertrip met optredens, prijsvragen, eigenaardige stadswandelingen, poëzie, radioprogramma’s, legobouwen, wereldreizen, picknicks en nog heel veel meer.

Een tentoonstelling met werk van onder anderen, Hans Aarsman, Maarten Bel, Teresa Cos, Roger Cremers, Anna Frijstein i.s.m. Nicola Godman, Ja Ja Ja Nee Nee Nee radio, Krijn de Koning, Frank Koolen i.s.m. Dier In Bedrijf, Doina Kraal, Wiel Kusters i.s.m. Joost Prinsen, Mike Moonen, Claudia Sola, Derk Thijs en Anneke Walvoort.

Kaboom Hotel

Het hotel van morgen, dat is Kaboom Hotel. Smart, sophisticated en een tikkeltje rebels. Voor wakkere reizigers die voor een minimale prijs maximaal comfort willen zonder overbodige franje en extra’s die ze toch niet gebruiken. Bij Kaboom krijg je een comfy Auping-bed, power rainshower, free wifi, een patiotuin en een behang… Voor de rest ligt de stad aan je voeten, die is jouw lobby! Een lean & mean concept dat bij lange na niet saai is door het iconische behang, een wel heel niet-alledaags ‘do not disturb’ bordje, de wandelende takken die te huur zijn voor op je kamer, het rariteitenkabinet achter de receptie en humor. Kaboom Hotel heeft ook aan groepen vriend(inn)en en gezinnen gedacht met XL en family style rooms voor 3 of 4 personen. Last but not least: het hotel is uitgeroepen tot Best Hotel Concept 2015 door Entree Magazine!

Kaboom Hotel, Stationsplein 1, Maastricht

www.kaboomhotel.nl

Kruisherenhotel Maastricht

In het centrum van Maastricht staat het voormalige 15e eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale, gotische kerk is dit complex getransformeerd tot het Kruisherenhotel Maastricht. Een hotel waar historie en design elkaar ontmoeten. Het designhotel is uw thuishaven tijdens een zakelijk bezoek of weekendje Maastricht. Kruisherenhotel Maastricht is lid van Design Hotels.

Kruisherenhotel, Kruisherengang 19, Maastricht

www.chateauhotels.nl/kruisherenhotel-maastricht

Trash Deluxe

Hotel Trash Deluxe is gevestigd in het hartje van Maastricht op 300 meter van de Markt. Het boutique hotel bestaat uit 2 gebouwen met in totaal 8 unieke, eigentijdse, gezellige en ruime kamers. Elke kamer heeft een eigen thema dat wordt geuit door onder andere het behang aan de muur en het gebruik van de materialen. Trash is verwerkt tot luxe waarbij bijvoorbeeld rubberen transportbanden van de lokale ENCI en oude hout Russische steenovenplaten gebruikt worden als vloer. De samenwerking van de oude houten balken in het plafond met de rest van het interieur zorgen voor een groot onderscheidend karakter.

Hotel Trash Deluxe, Boschstraat 55, Maastricht

www.trashdeluxe.nl

The Dutch

The Dutch is een lifestyle hotel gevestigd in een groot stadspand in Wyck, dat bekend staat om zijn authentieke winkels, bars en restaurants. Elke kamer is individueel ontworpen en beschikt over moderne faciliteiten zoals airconditioning, een comfortabel bed met super zachte kussens, een flatscreen-tv met meer dan 100 kanalen, koffie- en thee faciliteiten, roomservice van onze vrienden van restaurant Harry’s, een complimentary minibar en voldoende stopcontacten voor al je mobiele apparaten. Drink samen met de locals een gin & tonic in de Lobby-Bar of neem een gratis cappuccino of espresso in de Hangout, waar je kunt werken, spelletjes spelen of relaxen.  Het hotel serveert geen traditioneel ontbijt omdat er in de buurt tal van leuke ontbijtzaken te vinden zijn. Wel krijgt u van ons een gratis Breakfast Bag als gezonde start van de dag. Het gehele hotel heeft gratis Wi-Fi en voor de uitslapers en snoozers onder ons: Uitcheck is om 12 uur.

Hotel The Dutch, Wilhelminasingel 60, Maastricht

www.hotelthedutch.com