Marres en Stichting Nieuwe Helden brengen in het voorjaar van 2020 een ode aan de erotische fantasie met de tentoonstelling Yes, Please!

Nancy Friday publiceerde in 1973 het baanbrekende My Secret Garden waarin zij interviews publiceerde met vrouwen over hun seksuele fantasieën. Het boek veroorzaakte veel opschudding, misschien wel deels vanwege het feit dat de seksuele fantasie veelal als een mannelijk gegeven werd gezien. Bijna 50 jaar later lijkt het erop dat met Internet porno en een vrije moraal geen taboe meer op seksuele fantasie bestaat. Toch wordt er in de media slechts zeer sporadisch aandacht aan besteed.

Het team van het multidisciplinaire theatergezelschap De Nieuwe Helden begon anderhalf jaar geleden een onderzoek naar de moderne seksuele fantasieën.  Ze reisden met de caravan Bolleke (uitgerust met audio apparatuur) langs festivals en interviewden honderden mensen. De interviews bieden een zeldzaam inzicht in de moderne seksuele fantasieën. Ze tonen de rijkdom van de menselijke verbeelding, maar ook de wijze waarop deze zich soms slecht verhoudt met geldende normen.

Wil jij jouw erotisch verhaal delen?
Caravan Bolleke reist af naar Limburg. Op het Zomerparkfeest in Venlo op 9 en 10 augustus en festival Bruis in Maastricht op 31 augustus en 1 september. Het team van Stichting Nieuwe Helden komt ook hier erotische verhalen verzamelen. Al die verhalen worden opgeslagen in een grote database die uiteindelijk de basis vormt voor de tentoonstelling Yes, Please! Durf jij het aan?

In samenwerking met